NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Doden bij aanvaring Vinkeveen

Op de Vinkeveense Plassen zijn twee mannen om het leven gekomen bij een aanvaring. De slachtoffers waren 51 en 42 jaar oud en woonden in Leusden.

Rond 22.45 uur botsten in het donker twee boten op elkaar. Op de ene boot zaten vier mannen uit Leusden. Twee van hen kwamen ter plekke om het leven. De twee anderen kwamen in het water terecht, maar raakten niet gewond.

De brandweer haalde hen uit het water. Volgens de politie zijn ze erg ontdaan. Zij zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

Zoektocht

De tweede boot ging er na de aanvaring vandoor. De politie startte een groot onderzoek en speurde de omgeving af met een helikopter, boten en jetski's. Ook werden mensen via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar de boot.

De 8 meter lange speedboot werd een paar uur na de aanvaring gevonden in Vinkeveen. Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden. Zij wonen niet in Vinkeveen. De drie worden verdacht van dood door schuld en het vluchten van een plaats van een ongeval.

Toedracht

De politie weet nog niet wat de toedracht is van het ongeluk, maar mogelijk voerde de gevluchte boot geen verlichting en is die over de andere boot heen gevaren.

STER reclame