Burgemeester Ruud Nederveen van Bloemendaal mag blijven. Een motie waarin de gemeenteraad het vertrouwen in hem opzegde werd na een korte schorsing met 10 tegen 6 stemmen verworpen.

Nederveen kwam onder vuur te liggen na een uitzending van EenVandaag, waarin hij werd beschuldigd van intimidatie, oplichting en het monddood maken van de lokale pers. De gemeente zou geprobeerd hebben negatieve publiciteit in een lokale krant tegen te houden door de afdeling communicatie op de redactie af te sturen.

Volgens Nederveen moest de relatie met journalisten worden verbeterd. Er zijn volgens hem in totaal tien gesprekken met journalisten geweest, die gingen over hoor en wederhoor. Tijdens die gesprekken is geen druk uitgeoefend, zegt Nederveen.

Excuses

Nederveen maakte tijdens de vergadering zijn excuses voor de slechte publiciteit die Bloemendaal de afgelopen dagen heeft gekregen. Vier partijen vonden dat niet voldoende en zegden het vertrouwen in Nederveen op.

Nederveen wilde niet voor de camera reageren op de beschuldigingen die bij EenVandaag werden uitgesproken. "We wilden vooraf graag de precieze vragen weten, en die kregen we niet." Een aantal partijen in de raad vindt dat Nederveen desalniettemin mee had moeten werken.

STER reclame