In Zuid-Afrika is een giraf doodgegaan nadat hij tijdens een transport ernstig gewond was geraakt. Volgens ooggetuigen kwam dit doordat het dier met zijn kop tegen een viaduct botste toen de wagen met de giraf eronderdoor reed, maar dat is niet bevestigd.

De giraf werd samen met een soortgenoot vervoerd van Johannesburg naar een onderkomen in Warmbaths, zo'n 160 kilometer verderop. Het transport van de twee giraffen, die met hun nek uit de wagen staken, leidde tot veel bezorgde berichten van ooggetuigen op sociale media.

"Kijk hoe laag het viaduct is en hoe groot die giraffen zijn", schrijft iemand. Er staat een foto bij met de twee giraffen in de vrachtwagen.

Dierenarts

Toen het letsel werd opgemerkt, werden beide giraffen naar een dierenarts gebracht. Bij aankomst bleek één van de dieren te zijn overleden.

De Zuid-Afrikaanse dierenbescherming onderzoekt de zaak. "We kunnen vaststellen dat het dier ernstig letsel aan zijn kop heeft opgelopen. We onderzoeken of we een aanklacht kunnen indienen tegen degene die hier verantwoordelijk voor is", zegt een woordvoerder tegen een Zuid-Afrikaanse nieuwssite.

STER reclame