NOS NieuwsAangepast

Oekraïne wil staakt-het-vuren

Oekraïne garandeert een staakt-het-vuren als ook de separatisten zich van de frontlijn terugtrekken. Dat heeft de Oekraïense president Porosjenko in een telefoongesprek met premier Rutte gezegd, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Porosjenko heeft vandaag overlegd met de Nederlandse en Australische teams in Oost-Oekraïne. Ook heeft hij gesproken met OVSE-medewerkers. De onderzoeksteams zitten vast in Donetsk en kunnen vanwege gevechten tussen het regeringsleger en de separatisten niet bij de plek komen waar vlucht MH17 is neergestort.

Verkenners

De Oekraïense president heeft met de buitenlandse delegaties afgesproken om beschikbare informatie nog beter uit te wisselen. Enkele verkenners van de marechaussee zijn op pad gestuurd om te onderzoeken of de experts en marechaussees morgen wel bij de crash-site in Oost-Oekraïne kunnen komen.

Minister Timmermans zei in een debat met de Tweede Kamer dat hij niet weet of er op dit moment in het gebied van de rampplek wordt gevochten. Volgens hem moet er iemand ter plaatse zijn om dat vast te stellen, maar is er nu niemand aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl