Robin Haase is op het ATP-toernooi van Kitzbühel tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. Haase, die het graveltoernooi in de Oostenrijkse Alpen in 2011 en 2012 op zijn naam schreef, verloor ditmaal in de eerste ronde kansloos van de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP-83): 2-6, 3-6.

Na zijn twee titels - de enige uit zijn loopbaan - presteerde Haase, momenteel de nummer 61 van de wereld, ook vorig jaar goed in het skioord. Hij bleef toen steken in de halve finales, nadat hij wel de Spanjaard Fernando Verdasco van zich had afgeschud.

De als zesde geplaatste Haase, afgelopen week nog halve finalist in Gstaad, begon matig aan het duel en leverde in de eerste game direct zijn service in. Het bleek de opmaat van een teleurstellende wedstrijd, waarin Haase weinig in te brengen had. Na 38 minuten was de verrassende setwinst voor de Italiaan een feit.

Identiek

Set twee kende een nagenoeg identiek scoreverloop. Opnieuw moest Haase zijn eerste servicegame inleveren en die achterstand wist hij niet meer te repareren. Regen leek de 27-jarige Hagenaar nog de helpende hand te bieden bij een 3-2 achterstand, maar na de hervatting kwam Lorenzi niet meer in de problemen. Op 5-3 leverde Haase zijn opslag opnieuw in, ditmaal zelfs op love.

Haase, die afgelopen week al tien plaatsen inleverde op de ATP-ranglijst, zal door zijn vroege nederlaag nog verder terugvallen op de wereldranglijst. De beste Nederlandse tennisser is samen met de Duitser Andre Begemann nog wel actief in het dubbelspel.

STER reclame