NOS NieuwsAangepast

Ajax-fans opgepakt om bekerfinale

De politie heeft 22 Ajax-fans opgepakt voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in De Kuip op 20 april. Tijdens die wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle (1-5) gooiden supporters vuurwerk op het veld en werden vernielingen in het stadion aangericht.

Volgens de politie was het een hele klus om erachter te komen wie met vuurwerk gooiden. De meeste relschoppers hadden hun gezicht onherkenbaar gemaakt, waardoor het tijdrovend was om beelden te vinden waarop ze wel waren te herkennen.

Foto's verdachten

Uiteindelijk is het gelukt om veertig verdachten te koppelen aan beelden die in het stadion zijn gemaakt. De politie in Amsterdam wilde vanochtend 34 verdachten oppakken. Twaalf supporters bleken niet thuis. Zij worden later alsnog aangehouden.

Van zes verdachten zijn nog geen namen bekend. Zij krijgen tot donderdag de tijd om zich te melden bij de politie. Als dat niet gebeurt, plaatst de politie hun foto's op politie.nl.

Stadionverbod

De opgepakte relschoppers worden verhoord en moeten in november voorkomen bij de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wil alle verdachten een stadionverbod met een meldplicht tijdens wedstrijden van Ajax opleggen.

Ook worden de namen doorgegeven aan de KNVB, zodat een algeheel stadionverbod opgelegd kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl