NOS NieuwsAangepast

Oud-minister vast voor moord Wiels

Op Curaçao is oud-minister Jamaloodin van Financiën opgepakt voor de moord op politicus Helmin Wiels. Dat melden bronnen op het eiland aan de NOS.

Waarvan Jamaloodin precies wordt verdacht, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Hij is aangehouden in het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord. In een ander onderzoek, naar de daadwerkelijke schutter, zijn eerder al aanhoudingen verricht.

Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op een strand. Hij was de leider van de grootste partij op Curaçao, Pueblo Soberano. Jamaloodin is lid van de MFK van oud-premier Gerrit Schotte en was van 2010 tot 2012 minister. Tegenwoordig leidt hij een beveiligingsbedrijf.

Bekentenis

Voor de moord op Wiels zitten meerdere mensen vast. Twee weken geleden werd een man gearresteerd die de opdrachtgever zou hebben afgeperst. In april heeft verdachte Elvis K. bekend dat hij de trekker heeft overgehaald. Hij zei wel dat het om een huurmoord ging.

Wiels had kort voor zijn dood gezegd dat hij "een grote zaak" op het spoor was. Hij zou met belastende informatie komen over illegale sms-loterijen, die zouden zijn opgezet door loterijbaas Robbie Dos Santos. Hij financierde ook de MFK van Schotte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl