NOS VoetbalAangepast

Dunga nieuwe bondscoach Brazilië

Carlos Dunga, de voormalige aanvoerder van de Braziliaanse nationale ploeg, volgt Luiz Felipe Scolari op als bondscoach. Dunga, die als middenvelder in 1994 wereldkampioen werd, had het Braziliaanse team van 2006 tot 2010 al onder zijn hoede.

De 50-jarige coach werd toen ontslagen na de nederlaag van Brazilië tegen Nederland in de kwartfinales van het WK in 2010. Zijn laatste baan was als oefenmeester van Internacional uit Porto Alegre, de club waar hij opgroeide. In oktober vorig jaar werd hij ontslagen.

Rentree

Met Brazilië won Dunga als bondscoach in 2007 de Copá America en de Confederations Cup in 2009. De Braziliaan ondertekent een contract voor 4 jaar, tot en met het WK van 2018 in Rusland. Op 5 september maakt hij zijn rentree op de Braziliaanse bank in een oefeninterland in Miami tegen Colombia.

Dunga is de opvolger van Luiz Felipe Scolari. Scolari stapte op als bondscoach na het teleurstellend verlopen WK in eigen land. Brazilië verloor in de halve finales met 7-1 van Duitsland en ging in de strijd om de derde plaats met 3-0 onderuit tegen Oranje.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl