Er is een tweede trein met koelwagons aangekomen in Torez om de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp te kunnen bergen. Dat heeft de Oekraïense regering bekendgemaakt. Er stond al een andere trein met koelwagons; daarin liggen bijna 200 mensen.

Volgens de autoriteiten zijn nu in totaal 251 lichamen geborgen. De stoffelijke resten die gisteren nog zijn gevonden, worden overgebracht naar de tweede trein. De bestemming van de treinen is nog steeds niet duidelijk.

De Oekraïense regering zegt dat terroristen de rails bij het station van Torez hebben geblokkeerd en dat daardoor de eerste trein met lichamen niet kan vertrekken. Daarmee doelen ze op de pro-Russische separatisten.

Specialisten

Inmiddels zijn in Donetsk drie Nederlandse specialisten van het Landelijk Team Forensisch Onderzoek aangekomen. Ze zijn van plan later vandaag naar Torez te gaan om de koelwagons op het station te inspecteren. "Daarover zijn afspraken gemaakt tussen de OVSE en de leider van de separatisten, maar je weet nooit wat dat waard is", zei correspondent David-Jan Godfroid in het NOS Radio 1 Journaal.

STER reclame