Lotto wordt de nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Team Belkin en schaatsploeg Team BrandLoyalty. Het is de bedoeling dat beide ploegen dezelfde identiteit en uitstraling gaan krijgen.

Dat de ploegen Belkin en BrandLoyalty een samenwerking aangingen werd gisteravond ook al gemeld in de Avondetappe, Lotto bevestigt vanochtend dat er gesprekken gaande zijn over sponsoring. Ook BrandLoyalty zal geldschieter blijven, maar Lotto (ook sportfinancier en partner van sportkoepel NOC*NSF) zal de belangrijkste naamgever zijn.

De toekomst van wielerploeg Team Belkin is daarmee gered stelt Robert van der Wallen, oprichter en CEO van BrandLoyalty, in De Telegraaf. Hij spreekt van een "internationale primeur" in de sportwereld. "Eigenlijk wordt het een gecombineerde ploeg die op logistiek en organisatorisch vlak, maar ook op sporttechnisch gebied de handen ineen slaat."

"Gewerkt aan laatste details"

Richard Plugge, de teammanager van Belkin, weet dat het bijna rond is. In De Telegraaf zegt hij: "Er wordt nu gewerkt aan de laatste details. Met dit plan waren we al deels bezig voordat bekend werd dat Belkin stopte, maar het is pas half juni echt concreet geworden."

Belkin is momenteel actief in de Tour de France en staat met Bauke Mollema en Laurens ten Dam met twee renners in de toptien van het algemeen klassement. BrandLoyalty is de schaatsploeg van coach Jac Orie, met onder anderen schaatsers Sven Kramer, Stefan Groothuis en Jan Smeekens in de gelederen.

STER reclame