Vandaag zijn in het conflict tussen Israël en Hamas weer tientallen slachtoffers gevallen. Voor het eerst sinds het begin van het grondoffensief in de Gazastrook, donderdagavond, heeft Hamas Israëlische militairen gedood.

Twaalf Hamas-strijders kwamen volgens Israël via een tunnel op Israëlisch grondgebied. Daar doodden ze twee militairen, en verwondden er vier.

Aan Palestijnse kant vielen tientallen doden. Volgens Palestijnse functionarissen zijn er de afgelopen twaalf dagen minstens 342 Palestijnen omgekomen. Volgens de Verenigde Naties is één op de vijf Palestijnse slachtoffers minderjarig.

Tunnels

De Israëlische militairen zochten vandaag in de Gazastrook naar raketinstallaties en tunnels. Ze troffen volgens het leger 95 raketinstallaties en dertien tunnels aan.

Intussen voert Israël nog steeds luchtaanvallen uit op doelwitten in de Gazastrook. Vanuit de Gazastrook werden volgens het Israëlische leger meer dan 90 raketten op Israël afgevuurd. Eén daarvan doodde een man, en verwondde twee kinderen.

Eigen vuur

Vlak na het begin van het Israëlische grondoffensief kwam ook een militair om het leven. Hij kwam waarschijnlijk door eigen vuur om het leven.

STER reclame