1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Koning schrijft: in gedachten bij hen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben rond half zes het condoleanceregister getekend in de hal van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De koning schreef een uitgebreide tekst in het register en vervolgens zette ook koningin Máxima haar handtekening. Zonder de pers te woord te hebben gestaan, vertrok het koningspaar weer.

De tekst van de koning luidt: "Vele duizenden mensen in ons land en daarbuiten rouwen om het verlies van familieleden, vrienden, collega's, klasgenoten en bekenden. In onze gedachten zijn we bij hen. Met allen die getroffen zijn leven wij intens mee".

Persconferentie

Het condoleanceregister is begin van de middag geopend door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en premier Rutte heeft het na de persconferentie getekend.

Koning Willem-Alexander heeft gisteren in een verklaring laten weten intens mee te leven met familie, vrienden, collega's en bekenden van de slachtoffers. "Ik ben diep getroffen door het vreselijke nieuws over het neerstorten van vlucht MH17 boven Oekraïens grondgebied."

De fotosessie met zijn vrouw en drie dochters die voor vandaag gepland stond, is afgezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl