NOS Voetbal Aangepast

Dortmund strikt WK-ganger Ginter

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met Matthias Ginter van SC Freiburg. De twintigjarige verdediger tekent een contract tot medio 2019 bij de achtvoudig kampioen van Duitsland. Zijn contract bij Freiburg liep door tot medio 2017. Het transferbedrag bedraagt naar verluidt tien miljoen euro.

Tweevoudig international Ginter debuteerde in maart 2014 voor Duitsland in een oefenduel met Chili (1-0). Hij maakte deel uit van de Duitse WK-selectie, maar kwam niet in actie.

In Dortmund wordt Ginter herenigd met mede-wereldkampioenen Mats Hummels, Roman Weidenfeller, Erik Durm en Kevin Großkreutz. Na zijn vakantie meldt hij zich begin augustus in het trainingskamp in Zwitserland.

"Jongensdroom"

Ginter speelde afgelopen seizoen alle 34 competitiewedstrijden voor Freiburg. Hij heeft in totaal al zeventig wedstrijden op het hoogste Duitse niveau achter zijn naam staan. Daarin scoorde hij twee keer.

"Voor mij gaat een jongensdroom in vervulling", aldus Ginter op de website van Dortmund. "Ik ben altijd al fan van BVB geweest en nu mag ik het shirt van mijn lievelingsvereniging dragen. In Dortmund hoop ik een nieuwe stap in mijn ontwikkeling te zetten."

STER reclame