Pro-Palestijnse demonstranten zijn in Parijs slaags geraakt met de politie en beveiligers. De betogers probeerden twee synagogen binnen te komen, maar werden tegengehouden. Dat meldt de Franse politie.

Enkele duizenden demonstranten liepen vanavond door de straten van de Franse hoofdstad om hun steun aan de inwoners van de Gazastrook te betuigen. Op de Place de la Bastille liep het uit de hand. Enkele demonstranten gooiden voorwerpen naar een groep politiemensen, die reageerde door traangas in te zetten.

Premier Valls noemt de incidenten ontoelaatbaar. Frankrijk zal volgens hem niet tolereren dat het Israëlisch-Palestijnse conflict met geweld op Franse bodem wordt voortgezet.

Spanningen

De beveiliging wist te voorkomen dat demonstranten de synagoge binnendrongen, waar op dat moment een dienst bezig was. De gelovigen konden na enige tijd veilig naar buiten.

De spanningen door het recente geweld in Israël en Gaza lopen hoog op in Frankrijk. Het land telt zowel de grootste moslim- als de grootste joodse populatie van West-Europa.

STER reclame