In Den Haag is gedemonstreerd tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. De paar duizend betogers eisten dat de bombardementen worden gestaakt en dat er internationale sancties komen tegen Israël.

Aanvankelijk was het de bedoeling om te demonstreren tegen de bouw van een muur op de grens met de Westelijke Jordaanoever en nieuwe nederzettingen. Maar door de recente raketbeschietingen tussen Hamas en Israël is besloten om de aandacht te verleggen naar het geweld tegen de Palestijnen in de Gazastrook. Bij de bombardementen zijn meer dan 120 Palestijnen om het leven gekomen.

Straffeloos

Volgens een van de organisatoren, het Nederlands Palestina Komitee, moet er meer politieke aandacht komen voor het Israëlische geweld. "Israël kan nog steeds straffeloos zijn gang gaan."

Sommige demonstranten droegen borden met waarop Israël wordt gelijkgesteld aan nazi-Duitsland. De organisatie vroeg de betogers dringend om die borden weg te zetten. "Anders mogen we niet verder demonstreren." De betrokkenen gaven gehoor aan dat verzoek en leverden de borden in, meldt Omroep West.

Op het Spuiplein werden toespraken gehouden waarna de betogers door de stad naar het Centraal Station liepen.

STER reclame