Tadic kiest voor Southampton

Aangepast

Dusan Tadic verruilt FC Twente voor Southampton. Bij de Engelse club staan komend seizoen Ronald en Erwin Koeman aan het roer. De 25-jarige Serviër heeft een contract ondertekend voor vier jaar.

De transfer van Tadic, die dinsdag medisch gekeurd werd, hing al langer in de lucht. Zo stond de naam van Tadic hoog op het wensenlijstje van de gebroeders Koeman, die half juni werden aangesteld door Southampton.

Tadic verkaste in 2012 van FC Groningen naar FC Twente, waar hij uitgroeide tot een bepalende speler. Gedurende zijn twee seizoenen bij de Tukkers kwam hij tot 66 wedstrijden in de eredivisie, waarin hij 28 doelpunten maakte en 27 assists afleverde.

"The Saints, schitterende club"

Southampton meldt dat de aankoop van Tadic past in de filosofie van de club, waar een team gebouwd wordt voor de toekomst.

"Dit is een heel mooie club, waar ik al veel goede dingen over heb gehoord", sprak Tadic op de website van The Saints. "De trainer kende mij uit de Nederlandse competitie en toen hij mij belde met zijn plan, was het een gemakkelijke beslissing. Ik heb het schitterende trainingscentrum al gezien en ik ben erg blij met de transfer."

"Aantal spelers verloren"

Hoofdtrainer Koeman uitte zich zeer content met de transfer. "Het is erg belangrijk om deze aankoop af te ronden. Voor mij, voor de rest van de selectie en de fans", stelde Koeman. "We hebben een aantal goede spelers verloren, maar we willen de ambitie van de club behouden. We gaan nu verder kijken naar andere versterkingen, om de goede prestaties van vorig jaar wellicht te verbeteren."

STER Reclame