NOS NieuwsAangepast

Verkrachter gooit dode tiener uit trein

Een 13-jarig meisje is in Thailand verkracht en vermoord in een nachttrein. Daarna is haar lichaam uit het raam van de rijdende trein gegooid.

De politie heeft een 22-jarige medewerker van de spoorwegen gearresteerd in verband met de moord. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

Laken

Volgens Thaise media heeft hij verklaard dat hij het raam heeft opengezet in de coupé waar ze lag te slapen, zodat de wind alle andere geluiden zou maskeren. Na de verkrachting doodde hij het Thaise meisje en gooide haar naakte lichaam door het open raam naar buiten. Even later gooide hij ook het bebloede laken en haar kleren en bezittingen het raam uit.

De man zou voor vertrek van de trein drugs hebben gebruikt en daarna bier hebben gedronken met vrienden in een andere slaapcoupé.

Doodstraf

Het lichaam van het meisje, dat al drie dagen vermist was, werd gevonden langs het spoor in de provincie Prachuap Khirikhan. Ze was samen met twee zussen onderweg van het zuiden van Thailand naar Bangkok.

In Thailand heeft de zaak tot veel beroering geleid. Op sociale media wordt gezegd dat verkrachters de doodstraf verdienen.

Resorts

De nachttrein is ook populair bij rugzaktoeristen die hem gebruiken op weg naar en op de terugweg van de eilanden en resorts in het zuiden van Thailand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl