Slachtoffers van de ramp bij de Love Parade in Duisburg, vier jaar geleden, dienen een schadeclaim in. In de tunnel naar het feestterrein kwamen 21 mensen om in de verdrukking, onder wie een Nederlander van 22. Dertig slachtoffers willen een vergoeding, omdat ze nog steeds psychisch last hebben van de ramp.

EPA

Ze eisen ieder tot 300.000 euro schade, meldt de Duitse omroep WDR. Ze dagen onder anderen de organisator Rainer Schaller, de stad Duisburg en de politie: Duisburg en de politie hadden het feest moeten annuleren of de grote stroom bezoekers moeten wegleiden en de organisatie zou te weinig toezicht hebben gehouden.

Tunnel

Op 24 juli 2010 brak blinde paniek uit in een tunnel in Duisburg. Duizenden mensen moesten door één tunnel om het festivalterrein van de Love Parade te bereiken. 21 mensen stikten door de verdrukking en honderden mensen raakten gewond.

Bijna vier jaar na de ramp doet de Duitse justitie nog altijd onderzoek naar de gebeurtenissen. Er is een aantal verdachten in beeld, maar het is nog onduidelijk wanneer het strafproces begint.

Burgemeester

Meteen na het drama kwam er kritiek op onder meer de burgemeester van Duisburg, de politie en de organisatie. De burgemeester werd in 2012 in een referendum weggestemd. Hem werd verweten dat hij geen politieke verantwoordelijkheid wilde nemen.

STER reclame