Lotto: Greipel is te bang

Aangepast op

De ploegleiding van Lotto-Belisol verwijt zijn Duitse renner André Greipel angstig rijden tijdens de derde etappe van de Tour de France. Greipel, een belangrijke kandidaat voor de etappewinst in Londen, kwam ook tijdens de tweede massaprint van deze editie van de Tour niet aan sprinten toe.

"Die regen en al die mensen, André was bang", zei Lotto-Belisol-manager Marc Sergeant tegenover Sporza. "Hij liet de jongens altijd rijden, ging iedere bocht in de remmen. Dan kun je geen prijs rijden in de Tour. Dit is een gemiste kans."

Kittel veroverde in de Engelse hoofdstad zijn tweede etappewinst van deze editie van de Tour. "Ik denk dat de sterkste heeft gewonnen", bekende Sergeant. "Of hij nog sterker is geworden? Ik hoop van niet, maar ik vrees van wel."

Paniek

Sportdirecteur Marc Wauters nam het voor Greipel op. "Het was opnieuw een hectische finale. Bovendien was het ook nog eens begonnen met regenen, waardoor sommige renners nog meer in paniek raakten. Het is altijd gevaarlijk als er veel volk langs de kant staat, maar dat zal in Frankrijk niet anders zijn", meende Wauters.

"Er was in volle voorbereiding op de sprint ook nog een val en daardoor werd bij onze sprinttrein alles ontregeld. Greipel was zijn mannen kwijt en toen was het meteen ook helemaal over. Hij probeerde nog wel een goede positie af te dwingen, maar slaagde daar spijtig genoeg niet meer in."