Man 2 jaar dood in woning A'dam

Aangepast

De politie heeft in een woning in de Amsterdamse wijk Slotermeer het lichaam gevonden van een man die daar waarschijnlijk al twee jaar lag.

Hij is waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven, daarom doet de politie verder geen onderzoek naar zijn overlijden. Zijn identiteit is nog niet voor 100 procent vastgesteld, maar de politie vermoedt dat het om de bewoner van het huis gaat. Zijn familie is ingelicht.

De politie had de afgelopen maanden tweemaal aangebeld bij de man, maar geen gehoor gekregen. Ook omwonenden meldden dat ze de man al een tijd niet hadden gezien. Daarom besloot de politie de woning binnen te gaan.

Onopgemerkt

Hoe het kan dat de man zo lang in zijn huis heeft gelegen is niet duidelijk. Het gebeurt vaker dat mensen overlijden en lange tijd niet gevonden worden. De GGD Amsterdam meldde vorig jaar dat er om de dag een lichaam wordt gevonden van iemand die al langer dan 24 uur dood is.

Gemiddeld eens in de vijf jaar wordt een overledene gevonden die meer dan 2 maanden onopgemerkt bleef. De langste tijd dat in Amsterdam iemand dood in zijn woning heeft gelegen is 3,5 jaar.

Rotterdam

Een soortgelijk geval in Rotterdam zorgde vorig jaar voor veel beroering. Daar werd een vrouw gevonden die al tien jaar overleden was. De gemeente onderzocht hoe het mogelijk was dat de dood van de vrouw bij gemeentelijke instanties zo lang onopgemerkt was gebleven, terwijl ze wel hadden geprobeerd contact met haar te krijgen.

In Rotterdam zoeken gemeentelijke diensten en energiebedrijven sindsdien samen uit wat er aan de hand is als langere tijd niets van een bewoner is gehoord.

STER Reclame