NOS NieuwsAangepast

OM stopt overleg Sytze van der V.

Het Openbaar Ministerie (OM) staakt de onderhandelingen over een nieuwe woning voor de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. Dat heeft het OM in een brief aan de advocaat van Van der V. laten weten.

Het OM schrijft dat er geen nieuwe woning gevonden kan worden omdat Van der V. hoge eisen stelt aan een nieuw adres. Van der V. kan niet gedwongen worden te verhuizen.

"Telkens als het erop leek dat er overeenstemming zou worden bereikt, werden de voorwaarden door uw cliënt aangepast of uitgebreid", staat in de brief van het OM. "Op basis van vorenstaande concluderen wij dat verder onderhandelen met uw cliënt geen zin heeft."

"Geen zin"

De gemeente Amersfoort laat mede namens het OM en de politie weten zich niet bij de situatie neer te leggen. Ze vinden de woonlocatie van Van der V. nog steeds niet geschikt. Er wordt verder gezocht naar een oplossing.

Er is in Amersfoort veel onrust sinds bekend is dat Van der V. boven een kinderdagverblijf woont. Buurtbewoners eisten bij de burgemeester dat de pedoseksueel uit zijn huis vertrekt.

Eisen

Van der V. laat de NOS weten dat hij nu definitief op zijn huidige adres in Amersfoort blijft. Hij ontkent dat hij heeft onderhandeld met de gemeente over een nieuwe woning. "Ze hebben me alleen vier straatnamen gegeven waar ik uit kon kiezen." Van der V. eiste van de gemeente een vergelijkbare woning, een geheim adres en een vergoeding voor geleden immateriële schade.

Van der V. zegt een rechtszaak te beginnen tegen de gemeente Amersfoort wegens schending van zijn privacy en het vrijgeven van zijn huidige adres.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl