NOS NieuwsAangepast

Kinderopvang Estro nu echt failliet

Kinderopvangbedrijf Estro is vanochtend officieel failliet verklaard. Gisteren verleende de rechtbank het bedrijf al uitstel van betaling.

Abvakabo FNV meldde toen al dat een deel van het bedrijf een doorstart zou maken. Vandaag is officieel bevestigd dat onder de naam Smallsteps zo'n 250 vestigingen open blijven.

Britse investeerder

Op die locaties zitten 26.000 kinderen en werken 2.600 medewerkers. De grootste investeerder achter Smallsteps is het Britse bedrijf H.I.G Europe.

Bij de betrokken partijen was het al geruime tijd bekend dat het niet goed ging met Estro. Vanaf 10 juni probeerde een stille bewindvoerder daar al oplossingen voor te zoeken. Een woordvoerder van Estro bevestigt dat al ruim voor de uitstel van betaling met H.I.G. Europe werd gesproken over de doorstart.

Overige locaties

Wat er met de overige locaties gebeurt is nog niet bekend. Smallsteps belooft deze vestigingen in de maand juli in ieder geval open te houden.

In die tijd probeert de curator de locaties die niet over gaan naar Smallsteps zelfstandig of in delen te verkopen. Daarmee probeert hij de opvang van de overige 5.000 kinderen en 1000 medewerkers zoveel mogelijk te behouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl