NOS NieuwsAangepast

Vader vervolgd om dood kind in auto

In de Amerikaanse stad Atlanta is een man aangeklaagd voor de moord op zijn 2 jaar oude zoon. Justin Ross Harris liet zijn zoon Cooper op 18 juni zeven uur lang in een auto zitten terwijl het buiten 31 graden was.

Volgens Harris moest hij zijn zoon afzetten bij het kinderdagverblijf, maar hij vergat dat en reed door naar zijn werk. Hij realiseerde zich niet dat Cooper nog in zijn stoeltje op de achterbank zat.

Bewust achtergelaten

De politie zegt bewijs te hebben dat Harris zijn zoon bewust in de hete auto heeft achtergelaten. Uit onderzoek blijkt dat hij en zijn vrouw Leanna, een dag voor de dood van Cooper, op het internet gezocht hebben naar informatie over kinderen die zijn overleden in hete auto's en hoe je overleeft in een gevangenis.

Daarnaast hadden Harris en zijn vrouw een levensverzekering van 25.000 dollar voor Cooper afgesloten. Toen de ouders hoorden dat hun zoon was overleden, toonden ze volgens rechercheur Phill Stoddard totaal geen emotie. Ze werden pas emotioneel toen ze elkaar zagen op het politiebureau. Harris was volgens Stoddard vooral bang dat hij zijn baan kwijt zou raken.

Naaktfoto's

Stoddard vertelde tijdens een hoorzitting dat Harris erotische chatgesprekken had met zes vrouwen, waaronder tieners, toen zijn zoon een pijnlijke dood stierf. Ook stuurde hij de vrouwen naaktfoto's van zichzelf. Hij zou er een dubbelleven op na houden en de ontdekkingen tot nu toe zouden volgens Stoddard pas het topje van de ijsberg zijn.

Vrienden en buren van het stel kunnen niet geloven dat Harris en zijn vrouw hun zoontje opzettelijk hebben gedood. "Ze hielden van hun kind. Het waren ook vriendelijke, normale en nette mensen", zegt een buurvrouw.

Geen borgtocht

Harris zegt onschuldig te zijn. Hij is doof aan zijn rechteroor en zou daarom zijn zoon niet hebben gehoord toen hij naar zijn werk reed. De rechter heeft besloten dat Harris niet op borgtocht mag vrijkomen, vanwege de zware verdenkingen. Er zou een reële vluchtkans zijn. De vrouw van Harris is niet gearresteerd, maar is wel verdachte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl