Een 15-jarige meisje is op dit moment de internethype van Mexico. Overal op Mexicaanse Twitter en Facebook wordt haar filmpje met een liedje over ons, de Nederlanders, gedeeld.

In het liedje zingt het meisje haar frustratie over de uitschakeling van Mexico door Oranje van zich af. En dat doet ze niet zachtzinnig. Volgens haar heeft Mexico verloren van "die apen" doordat de scheidsrechter was omgekocht en Oranje vals speelde.

"Verdomme, die klote Nederlanders hebben het WK van ons gestolen met hun klote scheidsrechter en hun gefingeerde strafschop. Onze heldendaad, te gronde gericht door een klootzak. Robben is een groot toneelspeler en de scheidsrechter was blind."

Wraak

Voor het meisje is duidelijk dat Mexico had gewonnen als alles eerlijk was gegaan. "We stonden op het punt van ze te winnen, dus moesten ze een truc toepassen. Sommige mensen kunnen niet winnen zonder vals te spelen. Maar over vier jaar nemen we wraak!"

Ze besluit haar liedje met de innige wens dat Costa Rica ons te grazen gaat nemen, zaterdag.

In een reactie onder haar filmpje op YouTube zegt ze overigens dat ze niets tegen Robben heeft, Oranje niet haat en niemand wil beledigen, maar dat ze gewoon niet van het voetbal van Oranje houdt. Het liedje heeft ze voor de lol opgenomen, schrijft ze, niet om te klagen.

STER reclame