NOS NieuwsAangepast

"Buitenaardsen willen contact"

"Buitenaardse wezens zijn er niet op uit om onze planeet over te nemen of te vernietigen. Als ze dat hadden gewild, dan hadden ze dat al gedaan. Ze willen juist contact met ons maken." Dat zei Coen Vermeeren vandaag, Wereld Ufo Dag, in het NOS Radio 1 Journaal.

Vermeeren is wetenschapper, lucht- en ruimtevaartdeskundige aan de TU Delft en hij gelooft in het bestaan van ufo's. Opmerkelijk, want de meeste wetenschappers denken dat het "onzin" is dat buitenaardse wezens de aarde bezoeken.

Onderzoek

Volgens Vermeeren komt dat doordat er ooit in Amerika een onderzoek van duizend pagina's is gepubliceerd met als conclusie dat ufo's en buitenaards leven voor de wetenschap niet interessant zijn om te bestuderen.

"Toch staan in dat rapport veel verhalen van mensen die dingen hebben gezien die interessant en geloofwaardig zijn. Maar dat merk je pas als je je in het onderwerp verdiept. De meeste wetenschappers willen dat niet en geven toch hun mening."

Ook worden we volgens Vermeeren collectief bang gemaakt door Hollywood.

Astronauten

De mensen die in onderzoeken over ufo's hun verhaal doen, zijn geen mensen die hun verstand zijn kwijtgeraakt. Het zijn volgens Vermeeren professionals. Het gaat om piloten, luchtverkeersleiders en astronauten. Mensen die voor hun vak veel naar het luchtruim kijken.

"Ze hebben vaak ongeïdentificeerde objecten gezien. Dat zijn voertuigen die we op onze aarde niet kennen, maar die wel op de radar verschijnen."

Taboe doorbreken

Vermeeren pleit ervoor dat we juist meer met elkaar over ufo's praten. Daarom vindt hij de Wereld Ufo Dag een goed idee. "Het taboe moet verdwijnen. Als meer wetenschappers openstaan voor buitenaards bestaan, dan kunnen we daarvan profiteren", zegt Vermeeren.

"Er is kennelijk technologie op aarde aanwezig op het gebied van transport en energie waarmee we een deel van onze problemen zouden kunnen oplossen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl