NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Gezocht: Amsterdams bankje uit film

Een doodgewoon bankje op de Leidsegracht in Amsterdam is opeens wereldberoemd. Zo beroemd zelfs, dat misschien enkele filmliefhebbers het straatmeubel hebben gestolen. Dat schrijft het Amerikaanse persbureau AP.

Het bankje speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse hitfilm The Fault in Our Stars. De film gaat over twee tieners met kanker die naar Amsterdam reizen. Op het bewuste bankje hebben de twee een cruciaal gesprek, waarna ze uitbundig zoenen.

Mysterie

De gemeente Amsterdam heeft geen idee waar het bankje is gebleven. Op de plek van het bankje staat nu een bloembak.

"Het is een mysterie", grapt een woordvoerder. Het zitmeubel is zeker al een maand kwijt en was erg populair onder Amerikaanse toeristen.

Liefdesslotjes

"Het gaat niet om een pr-stunt of iets dergelijks", zegt de gemeentelijke marketingafdeling. Wel wordt er, speciaal voor alle filmliefhebbers, een soortgelijk bankje teruggeplaatst. "Die zal binnenkort volhangen met liefdesslotjes, denk ik. Misschien zetten we er zelfs nog een leuk gedenkplaatje op."

The Fault in Our Stars komt op 10 juli in de Nederlandse bioscopen. Voor die tijd wil de gemeente een nieuw exemplaar hebben neergezet.

STER reclame