Twee jongens omgekomen bij quadongeluk

Aangepast op

Er zijn vannacht twee jongens omgekomen bij een ongeluk met een quad. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is niet helemaal duidelijk.

DNP.NU

Andijk

Het ongeluk gebeurde in Andijk, in West-Friesland. De slachtoffers zijn twee jongens van 17 en 18 jaar. Ze stapten vannacht samen op een quad en hebben waarschijnlijk een aantal rondjes door het plaatsje gereden, voordat ze tegen een brug aanreden. Dat zegt de politie op basis van de aanwijzingen die zijn gevonden.

Een voorbijganger vond een van de jongens, die zwaargewond bij de quad in de buurt lag. De andere jongen werd later in het water gevonden. De twee jongens zijn op de plek van het ongeluk overleden, zegt het Noordhollands Dagblad.

Gevaarlijk

Om op een quad te rijden moet je minstens achttien jaar zijn en je moet er ook een rijbewijs voor hebben. En dat is niet voor niets, want de motoren kunnen best gevaarlijk zijn.

Er gebeuren namelijk vaker ongelukken met quads, waarbij het meestal net goed afloopt. Maar in april dit jaar liep zo'n ongeluk minder goed af. Toen reed de bestuurder van een quad tijdens een wedstrijd het publiek in. Hijzelf raakte gewond, maar ook vier mensen uit het publiek. Eén persoon moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

Door: Roos