In Veenendaal zijn bij een brand op een industrieterrein twee hoogspanningskabels geknapt. Er stonden twee bedrijven in brand. Niemand raakte gewond.

De brand woedde recht onder een hoogspanningsmast, zag NOS-redacteur Mark Hokke die op het bedrijventerrein aan de Bobinestraat was. De stroomvoorziening voor de omgeving is volgens Hokke niet in gevaar geweest omdat de elektriciteit snel werd omgeleid.

De brandweer noemt de brand "zeer verdacht" en houdt er rekening mee dat het vuur is aangestoken. De politie is een onderzoek gestart.

Pallets

Het vuur ontstond rond 00.30 uur buiten, zeer waarschijnlijk in een stapel pallets. Het vuur sloeg snel over naar een vleesgroothandel en een bedrijf waar verpakkingsmaterialen liggen opgeslagen. Verderop in de straat is een vuurwerkgroothandel gevestigd, maar dat bedrijf heeft geen gevaar gelopen.

De brandweer rukte direct met veel bluswagens uit omdat in het verpakkingsbedrijf inkt en andere chemische stoffen liggen opgeslagen en het vleesbedrijf grote koelinstallaties heeft.

Onder controle

Bij het bestrijden van de brand zijn meer dan vijftien brandweerauto's ingezet. Rond 03.00 uur was het vuur onder controle. Over schade aan de bedrijven is nog niets te zeggen.

STER reclame