Mexico zal tegen Nederland aantreden met Carlos Salcido in de basis. De voormalig PSV'er is de vervanger van de geschorste José Vázquez. Verder geeft bondscoach Miguel Herrera het vertrouwen aan dezelfde spelers die Kroatië met 3-1 versloegen in de laatste groepswedstrijd. "Salcido heeft niet de intensiteit van Vázquez, maar hij heeft wel ervaring en brengt veel rust", volgens Herrera.

Net als bij Oranje wordt ook bij Mexico gesproken over het weer in Fortaleza. De temperatuur zal oplopen tot boven de dertig graden. Herrera: "Ik denk dat de weersomstandigheden in ons voordeel zijn. We zijn heel fit, daar moeten we ons voordeel mee doen."

Mexico stond vijf keer eerder op de rand van de kwartfinale, maar sneuvelde even vaak. Herrera gelooft dat zijn ploeg deze keer historie kan schrijven. "Dat zijn we verplicht aan onze supporters. Ze doen er alles aan om hier naar toe te komen. Ik hoorde dat er nu ook weer ruim 30.000 fans van ons in het stadion zullen zitten. Dat is fantastisch. We mogen hen niet teleurstellen."

STER reclame