De vroege uitschakelingen van de Afrikaanse landen Ghana en Kameroen krijgen een politiek staartje. De presidenten van beide landen kondigden aan dat er een onderzoek wordt ingesteld om de oorzaken van de teleurstellende resultaten te achterhalen.

Ghana wist alleen tegen Duitsland een punt te pakken (2-2), terwijl Kameroen zelfs alle drie de wedstrijden in de poulefase verloor. Beide landen werden laatste in respectievelijk groep G en groep A.

Rapport

John Mahama, de president van Ghana, maakte in Equatoriaal-Guinea op een top van Afrikaanse regeringsleiders bekend een commissie in te stellen die de slechte prestatie van zijn land gaat onderzoeken. Paul Biya, de Kameroense president, eiste op zijn beurt binnen één maand een rapport over de oorzaak van de roemloze campagne van de 'Ontembare Leeuwen'.

Vertraging

De ploeg van Kameroen raakte al voor het WK in opspraak door het vertrek naar Brazilië met bijna 24 uur te vertragen omdat de spelers meer geld eisten van de nationale bond. De Ghanezen dreigden zelfs tijdens het WK met een staking. De regering van Mahama stuurde vervolgens een vliegtuig met drie miljoen dollar cash naar Brazilië om dat te voorkomen.

STER reclame