Een van de mannen die vanochtend gewond raakten bij een steekpartij in een goudinkoopzaak in Amsterdam-West is overleden. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Over de identiteit van het slachtoffer kan hij nog niets zeggen.

Het andere slachtoffer is de mede-eigenaar van de winkel aan de De Clercqstraat. Hij ligt gewond in het ziekenhuis. Over zijn toestand is niets bekend.

Het OM ziet hem als verdachte. Een woordvoerster wijst erop dat dat ermee te maken heeft dat nog volledig onduidelijk is, wat er is gebeurd: "Nu heeft hij recht op een advocaat en het recht om te zwijgen. Hij heeft dus meer rechten dan wanneer hij als getuige was bestempeld."

Wat er in de zaak is gebeurd, is nog onduidelijk. De twee mannen liepen vanochtend bloedend de winkel uit en zakten op straat in elkaar.

Doodsgil

Geschrokken omwonenden zeggen tegen stadszender AT5 dat ze vanochtend veel lawaai hoorden. "We hoorden echt een doodsgil", zegt een buurvrouw. "De buurman lag hier te schreeuwen op de grond. Om de hoek lag naar het schijnt de dader."

Iemand anders dacht dat een dronken man over straat liep. Toen ze zag dat de man een vleesvork in zijn borst had, begreep ze dat het mis was.

STER reclame