NOS NieuwsAangepast

Demonstratie ruimer kinderpardon

Voor de Tweede Kamer in Den Haag hebben vanmiddag zo'n 200 mensen gedemonstreerd voor een ruimer kinderpardon. Kinderen die uitgezet dreigen te worden, boden 34.000 handtekeningen aan Kamerleden aan.

Bij de demonstratie werd opgeroepen om het kinderpardon uit te breiden, zodat ongeveer 600 kinderen in Nederland kunnen blijven.

Aanwezige Kamerleden van GroenLinks, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie spraken hun steun uit aan de demonstranten. Volgens SP-Kamerlid Gesthuizen is het onacceptabel dat kinderen die in Nederland zijn geboren, maar niet aan alle eisen voldoen, worden uitgezet. "Ik kan wel een potje janken dat we hier staan."

Grens

Veel aandacht ging uit naar PvdA-Kamerlid Recourt. Die moet volgens de demonstranten aan de bak. "We komen terug als je het niet gaat regelen." Recourt zei dat hij de teleurstelling van kinderen die buiten het pardon vallen snapt, maar dat er afspraken zijn gemaakt in de coalitie. "Bij iedere grens die je trekt vallen daar kinderen buiten. Ik ben blij dat er een grote groep wel mag blijven."

Vrijdag maakte staatssecretaris Teeven bekend dat hij deze zomer gaat kijken naar 70 gevallen. Daarbij gaat het om kinderen die zijn aangemeld door burgemeesters die vinden dat zij onder het kinderpardon zouden moeten vallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl