NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Noodverordening tijdens TT Assen

In Assen geldt vanaf vandaag een noodverordening vanwege de TT-dagen. Tussen 6 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends mogen leden van motorclubs in het festivalgebied geen herkenbare clubkleding en logo's dragen.

De noodverordening blijft tot en met zaterdag van kracht. Burgemeester Carry Abbenhues nam het besluit maandag, vanwege de landelijke spanningen tussen motorclubs. Ze wil voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord.

No Surrender

In Assen werd onlangs een chapter van motorclub No Surrender opgericht. Volgens de burgemeester wil de club een aantal besloten activiteiten in de stad houden. Gevreesd wordt dat rivaliserende motorclubs daarop afkomen.

De gemeente zegt dat een geslaagd feest het doel is: "een feest dat iedereen die bij de organisatie is betrokken samen met de bezoekers wil maken".

Tilburg

In april wilde de Tilburgse burgemeester Noordanus in zijn stad het dragen van clubkleding en logo's verbieden, vanwege geweld, intimidatie en mogelijk afpersing door motorclubs. Later zwakte hij het verbod af.

De 84e Dutch TT wordt zaterdag verreden. Jaarlijks komen tienduizenden motorliefhebbers op het evenement af.

STER reclame