1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

"Geen sporen geweld op botresten"

Op de botresten die zijn aangetroffen in de Panamese jungle zijn geen sporen van geweld gevonden. Dat melden Panamese media.

Donderdag werden sporen gevonden op 10 kilometer afstand van de plek waar de vermiste Lisanne Froon en Kris Kremers het laatst werden gezien. Indianen vonden bij een rivier schoenen en menselijke botresten.

Overgevlogen

Vandaag zal worden onderzocht of het bot toebehoort aan Froon of Kremers. Een DNA-onderzoeker is overgevlogen uit Panama-Stad om het bot op te halen.

"Het bot is de afgelopen dagen pathologisch onderzocht, om bijvoorbeeld het geslacht vast te stellen en te kijken of er sporen van geweld te vinden zijn", zegt NOS-verslaggever Eva Wiessing. "Daardoor was het nog niet mogelijk om er een DNA-profiel van te maken."

Moeilijke klus

De uitslag van twee andere monsters werd gisteravond bekend. In beide gevallen bleek het te gaan om resten van Lisanne Froon.

De gevonden resten zijn vergeleken met het DNA van familieleden van Froon en Kremers, dat gisteren arriveerde in het Midden-Amerikaanse land. "Het lab in Panama-Stad heeft het hele weekend doorgewerkt om een DNA-profiel te krijgen. Dat was geen makkelijke klus, omdat de sporen in vergaande staat van ontbinding zijn."

Doodsoorzaak onbekend

De onderzoekers hebben nog geen doodsoorzaak kunnen vaststellen. Officieel sluiten de autoriteiten een misdrijf nog niet uit, maar dat lijkt onwaarschijnlijk, zegt Wiessing.

"Om bij de plek te komen waar de resten zijn gevonden, is het 8 uur flink doorlopen voor de plaatselijke bevolking. Een buitenstaander doet er 15, 16 uur over. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze dat hele eind onder dwang hebben gelopen."

Zoektocht hervat

Wiessing verwacht dat vandaag de zoektocht in het gebied wordt hervat. Gisteren kon er niet worden gezocht, omdat er door harde wind geen helikopters in het onherbergzame gebied konden landen.

Vandaag geeft het Panamese onderzoeksteam een persconferentie over de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl