Hoog bezoek voor de Rode Duivels na de wedstrijd tegen Rusland, gisteravond. Koning Filip en koningin Mathilde ontmoette het elftal na hun 1-0 overwinning in hun hotel. Het koningspaar verblijft in hetzelfde hotel in Rio als het elftal.

Koning en Koningin hadden eerder de wedstrijd in het Maracaña stadion in Rio gevolgd. Beiden juichten uitbundig toen België vlak voor tijd eindelijk scoorde.

Enthousiast

"Goaaaaal!!!! #BelRus Proficiat, Rode Duivels", twitterde het officiële account van Filip kort na de treffer, gevolgd door: "Goed gespeeld, Duivels! Het land is trots".

Ook tegen voetballer Kompany was Filip enthousiast. "Heel het land is fier op jullie. De straten waren leeg", zei hij tegen de verdediger.

Selfies

Filip nam ook uitgebreid de tijd om de spelers selfies te laten maken. Op de vraag van een van de spelers of dat wel mocht volgens het protocol, antwoordde Filip: "'Vandaag is alles toegestaan".

Door de gewonnen wedstrijd plaatste België zich voor de knock-outfase van het toernooi. De volgende wedstrijden zullen de Rode Duivels echter zonder hun koning moeten spelen; Filip en Mathilde vliegen vandaag weer terug.

STER reclame