Premier Rutte heeft al een paar keer gescoord met zijn voorspellingen bij het WK voetbal. Vorige week zei hij dat Nederland met duidelijk verschil van Spanje zou winnen en voor de wedstrijd tegen Australië dacht hij aan een kleine overwinning.

Mede daarom wordt nu met belangstelling uitgekeken naar zijn voorspellingen over de volgende wedstrijd. In Nieuwsuur voorspelt hij vanavond voor de ontmoeting met Chili een gelijkspel.

Hij verwacht dat bondscoach Van Gaal maandag wat dingen gaat uitproberen, omdat Nederland niet hoeft te winnen om toch eerste te worden in de groep. De premier wijst er verder op dat aanvoerder Robin van Persie maandag ontbreekt.

Rutte weet zeker dat Nederland de finale haalt. Hij aarzelt nog wie daarin de tegenstander wordt. In Met het Oog op Morgen zegt hij dat hij ook al weet of Nederland de finale wint, maar hij houdt dat voor zich. "Daar wil ik nog even mee wachten."

Octopus

Op de vraag of Rutte de Octopus van 2014 wordt, antwoordt Rutte in Nieuwsuur dat dat wel zijn ambitie is. De Duitse Octopus verwierf vier jaar geleden bekendheid door zijn vele goede voorspellingen tijdens het WK in Zuid-Afrika.

STER reclame