NOS NieuwsAangepast

Zeilvakanties in Friesland gered

Het zeilkamp in Friesland voor 1800 kinderen gaat deze zomer toch door, ondanks het faillissement van Zeilscholen.nl. Deze aanbieder van zeilvakanties, de grootste in Nederland, ging dinsdag failliet.

Ouders zijn wel hun geld kwijt, maar de zeilscholenbranche, de provincie Friesland, Friesland Marketing en gemeenten betalen nu samen de zeilvakanties van de gedupeerde kinderen.

"De neergang van Zeilscholen.nl treft Friesland in het hart", zegt Loek Hogenhout van Friesland Marketing. "Toen bekend werd dat de zeilkampen niet doorgingen zijn er meteen allerlei initiatieven ontstaan", zegt hij. "Er heerst een gevoel van collectieve verantwoordelijkheid, van dit laten we in Friesland niet gebeuren, we willen laten zien dat wij ons mannetje staan als het gaat om gastvrijdheid."

Gratis

Voor de gedupeerde gezinnen wordt op korte termijn een website gelanceerd, met de details van de regeling. Ouders kunnen zelf een zeilschool kiezen. Ze hoeven niks bij te betalen. "Friesland wil deze kinderen een fantastische vakantie bezorgen", zegt Hogenhout.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl