Burgemeester Tilburg wist van 'actie'

time icon Aangepast

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft meegewerkt aan de grap van de stichting Roze Maandag over een te bouwen homowijk, maar wist aanvankelijk niet hoe de actie er precies uit zou zien. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Tilburg.

Volgens de woordvoerster is Noordanus een tijdje geleden benaderd door de stichting. Hij heeft daarbij zijn medewerking toegezegd aan "een actie om homo-emancipatie onder de aandacht te brengen", maar kende geen verdere details.

Website

Noordanus figureerde woensdag prominent op de website van de makelaar en de projectontwikkelaar waarop het zogenoemde "Gay Village" wordt aangeprezen. Volgens de makelaar was de burgemeester positief over het project. Noordanus wordt ook geciteerd: "Een tolerante stad is blij met een gay-community binnen zijn stadsgrenzen".

De woordvoerster zegt dat de burgemeester heeft meegewerkt omdat hij de onveiligheidsgevoelens bij homo's een "serieus thema, met een serieuze boodschap" vindt. Ze kon nog niet zeggen hoe Noordanus terugkijkt op de actie.

STER Reclame