Djokovic en Serena weer op één

Aangepast

Novak Djokovic en Serena Williams zijn dit jaar opnieuw als eerste geplaatst op Wimbledon. De Serviër en de Amerikaanse werden vorig jaar ook al met de eerste plaats in de rangschikking bedeeld.

De organisatie keek bij de rangschikking van de mannen naar de resultaten van de spelers in de afgelopen twee jaar op gras en de wereldranglijst. Zodoende is niet wereldranglijstaanvoerder Rafael Nadal als eerste geplaatst, maar Djokovic. De Spanjaard die anderhalve week terug voor de negende keer in zijn loopbaan Roland Garros won is als tweede geplaatst.

De Britse titelverdediger Andy Murray completeert de topdrie van de plaatsingslijst. Murray kroonde zich vorig jaar tot grote vreugde van het thuispubliek tot winnaar door Djokovic in drie sets te verslaan. Die twee spelers kunnen elkaar nu pas op zijn vroegst in de halve finale tegenkomen.

Bij de vrouwen hield de organisatie de wereldranglijst aan voor de plaatsingslijst. Williams heeft in de topdrie gezelschap van de Chinese Li Na (tweede) en de Roemeense Simona Halep (derde). Halep speelde op Roland Garros haar eerste grandslamfinale, die ze verloor van Maria Sjarapova. De Russin is als vijfde geplaatst in Londen.

Williams werd vorig jaar verrassend uitgeschakeld in de vierde ronde door Sabine Lisicki. De Duitse, dit jaar de nummer negentien van de rangschikking, maakte toen een einde aan de reeks van 34 zeges van de Amerikaanse. Lisicki behaalde uiteindelijk de finale, die ze verloor van de Française Marion Bartoli, die vlak na haar zege in Londen stopte.

STER Reclame