NOS NieuwsAangepast

Wolf lijkt echt terug in Nederland

In Twente is een wolf gezien. Het dier heeft begin deze maand in een natuurgebied bij Ootmarsum gelopen, meldt de Twentsche Courant Tubantia. Daarmee lijkt het dier voor het eerst sinds 1897 terug in Nederland.

Verscheidene mensen in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben het dier zien lopen. Roel Korbee, een wolvenexpert die onderzoek heeft gedaan naar de komst van de wolf in Twente, wil niet zeggen op welke locaties het dier is gezien. Hij wil zo het onderzoek niet verstoren.

Pootafdruk

De wolf zou uit Duitsland zijn gekomen, zeker 30 tot 48 uur in Twente zijn geweest en weer naar Duitsland zijn teruggekeerd.

Volgens Korbee is het vrij zeker dat het om een wolf gaat. "Er is geen DNA, of dood of gewond dier gevonden", zei de Staatsbosbeheer-medewerker in het Radio 1 journaal. "Maar alle aanwijzingen zijn wel van dien aard dat je zegt: hij is er waarschijnlijk geweest."

Er is ook een pootafdruk gevonden, vertelde Korbee. "Ik ben ter plekke geweest en ik sluit absoluut niet uit dat dat een spoor van een wolf was."

Nordhorn

Het is niet vreemd dat de wolf uitgerekend in Twente is gezien; in april was al een wolf gespot in de Duitse plaats Nordhorn, meteen over de grens bij de gemeente Dinkelland.

Vorig jaar werd bij Luttelgeest in Flevoland ook een wolf ontdekt, maar die was dood. Het dier bleek te zijn meegenomen uit Polen.

Volgens Korbee hoef je niet te vluchten als je de wolf tegenkomt. "Als je het dier waarneemt, probeer hem dan op de foto te zetten. Wegrennen zou ik niet doen, want je hoeft niet bang te zijn voor een wolf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl