Brazilië op zijn hoede voor Mexico

time icon Aangepast

Brazilië wil tegen Mexico de tweede stap zetten op weg naar de wereldtitel. De eerste groepswedstrijd tegen Kroatië werd met 3-1 gewonnen, maar makkelijk ging dat niet, constateerde ook bondscoach Felipe Scolari. "We hebben in de eerste wedstrijd geleerd wat we moeten doen als de tegenstander domineert, als we worden teruggedrongen. Die les zullen we meenemen in de wedstrijd tegen Mexico."

Mexico won zijn eerste wedstrijd eveneens, met 1-0 van Kameroen. Volgens Scolari is Giovani Dos Santos de gevaarlijkste man bij de Midden-Amerikanen. "Onze verdediging staat goed, maar hij is een technisch zeer vaardige speler. Hij weet hoe hij door een defensie moet dribbelen. Onze verdedigers zullen goed moeten oppassen."

Niet opnieuw

Thiago Silva is een van de verdedigers die zich met de bewaking van Dos Santos moet bemoeien. Ook hij leerde een les tegen Kroatië. "We mogen ons niet opnieuw laten verrassen in het begin van de wedstrijd. Misschien zijn we deze keer namelijk niet in staat om ons terug te knokken na een vroege tegentreffer."

Brazilië-Mexico is een herhaling van de olympische finale van 2012. In Londen won Mexico met 2-1. Tijd voor revanche vindt Oscar, die destijds ook meespeelde. "Die wedstrijd zorgde voor veel teleurstelling, we hadden zo'n goed team. Maar Mexico won en dus zullen we nu ook voorzichtig moeten zijn."

STER Reclame