In Amsterdam is zaterdagavond een homo mishandeld, hij raakte gewond aan zijn hoofd. De 25-jarige man liep met zijn vriend op de Prinsengracht toen ze door vier mannen werden uitgemaakt voor "vieze kankerhomo's", vertelt hij in het Parool. Een van de mannen sloeg hem tegen zijn gezicht. Hij verloor daarbij drie piercings uit zijn oor en kwam ten val. Daarna, zegt hij, "werd ik nog twee keer nagetrapt". De dader ging ervandoor.

Het gaat om vier mannen van rond de twintig jaar met een getinte huidskleur. Op de plek van de mishandeling is cameratoezicht. De beelden zijn in handen van de politie, die de zaak in onderzoek heeft en nog overweegt of de beelden op televisie worden uitgezonden.

Aanpak homogeweld

De politie gaat meer aandacht besteden aan de aanpak van homogeweld. Dat beloofde minister Opstelten onlangs in een gesprek met het COC, de belangenorganisatie voor homoseksuelen. Het COC wil graag dat er in heel Nederland speciale politieteams komen voor het terugdringen van homogeweld. In Amsterdam bestaat zo'n eenheid, Roze in Blauw, al enkele jaren.

STER reclame