Aymar leidt Argentinië naar brons

time icon Aangepast

Dankzij twee doelpunten van Luciana Aymar hebben de Argentijnse hockeysters beslag gelegd op de bronzen medaille. Argentinië won in de troostfinale van het vrouwentoernooi met 2-1 van Verenigde Staten.

Zodoende grijpt de Nederlandse Janneke Schopman, assistent-trainer bij de Verenigde Staten, alsnog naast een medaille. Schopman, voormalig international van Oranje, verloor in de halve finales na shoot-outs van Australië.

Grote waarde

Aymar was aan Argentijnse zijde van grote waarde. In de achtste minuut tikte de sterspeelster een voorzet van Rocio Sanchez Moccia binnen. Via Lauren Crandall kwam de Verenigde Staten echter drie minuten later al langszij: 1-1. Crandall verlengde een strafcorner van Caroline Nichols.

Het laatste woord was toch weer aan Aymar, die in de 21ste minuut een fout in de Amerikaanse defensie afstrafte. Van dichtbij pushte ze raak en zette zij de eindstand op het bord.

Troost

De twee doelpunten en de bronzen plak zijn voor Aymar een troost. Voor de 36-jarige Argentijne werd het niet het toernooi waarop vooraf gehoopt werd. Aymar raakte tegen Duitsland geblesseerd aan haar hamstring en stond in Den Haag twee wedstrijden aan de kant.

"We wilden de finale halen", aldus Aymar, die in de halve finale tegen Nederland haar kwaliteiten, tot haar eigen frustratie, niet kon etaleren. "Maar deze medaille is goed voor Argentinië. Het belangrijkste is dat we weer goed gespeeld hebben, nadat we tegen Nederland onszelf niet waren."

STER Reclame