De leden van 50Plus doen een dringend beroep op Tweede Kamerlid Norbert Klein om zijn zetel op te geven. Op een extra ledenvergadering in Hilversum steunde een grote meerderheid een motie die Klein oproept de Kamer te verlaten.

De partij heeft Klein via een advocaat aangeschreven om hem te verbieden het partijlogo nog langer te gebruiken.

Klein zette eind mei zijn fractiegenote Baay uit de Kamerfractie. Het partijbestuur was het daar niet mee eens. Klein zegde donderdag onder druk zijn partijlidmaatschap op, maar weigert zijn Kamerzetel op te geven.

Despoot

50Plus-voorzitter John Struijlaard zei op de ledenvergadering dat Klein zich sinds het vertrek van Henk Krol uit de fractie in oktober als een despoot heeft gedragen.

Struijlaard haalde vaker uit naar Klein, die zelf niet aanwezig was op het congres. "Het is echt briljant van Norbert Klein om onze partij in een week tijd van vijf tot zes zetels in de peilingen naar nul of één te laten zakken. Echt briljant.''

Een fractiemedewerker bekritiseerde het leiderschap van Klein. "50Plus is geen kruiwagen met kikkers. Er was maar één kikker, en dat was Klein, die is uit de kruiwagen gesprongen. En ik heb nieuws voor hem: de ooievaar komt binnenkort langs."

STER reclame