NOS NieuwsAangepast

Tesla: leef je uit met onze patenten

Een opmerkelijke stap van Tesla, maker van elektrische auto's: de onderneming geeft al zijn patenten vrij. Het Amerikaanse bedrijf zegt geen rechtszaken te zullen voeren tegen partijen die technologie van Tesla willen gebruiken. Veel andere technologiebedrijven zijn juist continu verwikkeld in onderlinge patentoorlogen.

In een blogpost zegt oprichter Elon Musk dat traditionele autofabrikanten te weinig doen aan de ontwikkeling van elektrische auto's en dat hij ze met het vrijgeven van zijn patenten wil stimuleren. "Wij geloven dat Tesla, andere makers van elektrische auto's en de wereld zullen profiteren van een gemeenschappelijk, zich snel ontwikkelend technologieplatform."

Musk denkt dat zijn bedrijf een leider op het gebied van elektrische auto's kan blijven, niet door patenten te bewaken, maar door de beste ingenieurs aan te trekken en te stimuleren.

Tesla produceert nu één type auto, de Model S. Het bedrijf heeft in Tilburg een assemblagecentrum waar auto's voor de Europese markt rijklaar worden gemaakt. Musk zei onlangs dat hij de assemblagelijn wil uitbreiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl