Utrecht krijgt geen tijdelijke werkplekken voor raamprostitutie. Dat bleek donderdagavond tijdens een spoeddebat. Het gevolg is dat er in Utrecht pas in 2016 weer plek is voor raamprostituees.

Het zou zo lang gaan duren voordat de tijdelijke plek klaar zou zijn, dat de kans bestaat dat de definitieve prostitutiezone eerder klaar is. Daarom vindt de gemeente de investering van 450.000 euro voor de tijdelijke plek zonde van het geld.

De tijdelijke werkruimtes zouden in de buurt van de vroegere zone aan het Zandpad komen. De vrouwen zouden daar mogen werken tot de nieuwe, grotere locatie aan de Einsteindreef in de wijk Overvecht klaar is. Die ligt ook in de buurt van het Zandpad.

Mensenhandel

Utrecht sloot vorig jaar alle werkplekken voor raamprostitutie omdat er vermoedens waren van mensenhandel. De gemeente wil nu als eerste Nederlandse gemeente een schone en veilige zone inrichten.

In april gaf de Utrechtse gemeenteraad groen licht voor de nieuwe prostitutiezone in de wijk Overvecht. Aan de Einsteindreef moeten maximaal 162 peeskamers komen. De gemeente steekt bijna een half miljoen euro in de cabins, die door marktpartijen gebouwd en geëxploiteerd moeten worden.

STER reclame