Dossier zaak Brink's gestolen

tijd van publicatie Aangepast

Het strafdossier over de overval op het gelddepot van waardetransporteur Brink's is gestolen. Het werd weggehaald uit de auto van de advocaat van een van de verdachten.

Morgen zou de zaak worden behandeld in de rechtbank van Amsterdam. Het is onduidelijk of dat nu wel kan. De rechter, het Openbaar Ministerie en de advocaat beslissen morgen of de zaak kan doorgaan. Ze willen daar nu nog niet op vooruitlopen.

Explosieven

In 2011 werd uit een gelddepot van Brink's in Amsterdam-Zuidoost 12 miljoen euro geroofd. De daders bliezen met explosieven de deur van het depot op en gingen er in auto's vandoor met het geld.

Op de vlucht werden politieagenten beschoten. Een van de vluchtauto's verongelukte. De overvallers dwongen toen een andere auto tot stoppen en met die auto ontkwamen ze aan de politie.

Hangslot

Het gestolen dossier is van Achraf A. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. Volgens justitie heeft hij met een hangslot het hek van de verkeerspolitie afgesloten, zodat die niet kon uitrukken. In het slot zat een stukje handschoen met daarop DNA van A.

Een tweede verdachte die morgen voor de rechter moet verschijnen is de Belg Rachid C. Hij zou de vluchtauto hebben geleverd.

Een derde verdachte, Ali A., werd vorige maand gearresteerd in Marokko. Hij is een van de hoofdverdachten. Zijn zaak dient later.

STER Reclame