Tweeling scheelt 24 dagen

Aangepast

Een 35-jarige vrouw uit het Amerikaanse Boston is in 24 dagen twee keer bevallen. Lindalva DaSilva was zwanger van een tweeling, maar de twee jongetjes zijn bijna een maand na elkaar geboren.

"De een kwam in de winter, de ander in de lente", zei moeder DaSilva tegen The Boston Globe. Ze vertelde erg bang te zijn geweest. "Maar de mensen in het ziekenhuis waren optimistisch."

745 gram

De spannende tijd begon voor DaSilva toen ze vijf maanden zwanger was en ineens weeën kreeg. Artsen probeerden de bevalling nog uit te stellen met injecties, maar dat bleek al snel niet succesvol. Het eerste kind, Alexandre, werd na 24 weken geboren.

De overlevingskansen van zo'n veel te vroeg geboren baby zijn erg klein. De baby woog slechts 745 gram en werd direct opgenomen op de intensive care.

De weeën stopten echter na de eerste bevalling. Pas bijna een maand later, op 26 maart, werd Alexandre's broertje Ronaldo geboren. Door de extra tijd in de baarmoeder was zijn gewicht een stuk gezonder dan dat van zijn broertje.

Wonderbaby

Volgens artsen komt het maar zelden voor dat een zo'n uitgestelde bevalling slaagt. "Alleen als de bevalling na de geboorte van de eerste baby stopt, heeft dit kans. Maar dat komt maar zelden voor. Meestal stopt een bevalling niet," zegt arts Steven Ralston tegen The Boston Globe.

Inmiddels gaat het goed met de moeder en de twee broertjes. Op 18 juni mogen de jongetjes voor het eerst naar huis, maar Alexandre zal in de toekomst wellicht geopereerd moeten worden aan zijn oog en rug.

STER Reclame