De voorbereiding van Kameroen op het WK voetbal is ernstig verstoord door onenigheid over wedstrijdpremies. Volgens de Franse krant L'Equipe is de ruzie zo hoog opgelopen dat de Kameroense selectie vanochtend weigerde op het vliegtuig naar Brazilië te stappen. De spelers zouden nog steeds in een hotel in Yaoundé verblijven.

De spelers en de voetbalbond ruziën al weken over de hoogte van de premies voor de WK-kwalificatie. Volgens Kameroense media eisen de spelers 182.000 euro per persoon, maar wil de bond niet verder gaan dan 68.000 euro.

De spelers hebben eerder al met een staking gedreigd en boycotten gisteren een traditionele ceremonie waarbij premier Philémon Yang de vlag van Kameroen aan de selectie zou overhandigen.

"Kameroen is van de partij"

De bondscoach van Kameroen, de Duitser Volker Finke, heeft de affaire intussen gerelativeerd. "We moeten hier geen sensationeel verhaal van maken. Er is vanochtend overeenstemming bereikt en we zullen vandaag nog naar Brazilië vliegen", zei hij tegen de Duitse zender Sport1. "Natuurlijk is Kameroen op het WK van de partij."

Het is niet de eerste keer dat de spelers van Kameroen voor een groot toernooi voor ophef zorgen. In de aanloop naar het WK van 2002 waren de Kameroeners in staking gegaan omdat ze nog geld tegoed hadden van de bond. De ploeg kwam toen met enkele dagen vertraging op het WK in Azië aan.

Kameroen moet het vrijdag opnemen tegen Mexico. Daarna zijn Kroatië en Brazilië de tegenstanders.

STER reclame