NOS NieuwsAangepast

Slachting Nigeria door 'militairen'

In een dorp in het noordoosten van Nigeria zijn zeker 42 mensen vermoord, vermoedelijk door de islamitische terreurgroep Boko Haram. Militanten hadden uniformen aangetrokken van het Nigeriaanse leger.

De schutters reden het dorp Bardari, bij de stad Maiduguri, binnen en riepen de inwoners bijeen om samen te bidden. Daarna openden ze het vuur. "De mensen kwamen er te laat achter dat het terroristen waren", zegt een woordvoerder van de politie tegen persbureau Reuters.

De schutters vertrokken daarna en staken in het nabijgelegen dorp Kayamla huizen in brand. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist, maar Boko Haram richt vaker soortgelijke slachtingen aan.

Conferentie

Volgende week wordt in Londen en conferentie gehouden over het bestrijden van Boko Haram en terrorisme in het algemeen in Nigeria. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Hague, ontvangt zijn Nigeriaanse collega Wali en vertegenwoordigers van de VS, Frankrijk, Canada, de EU en de buurlanden van Nigeria,

Boko Haram wil een islamitische staat vestigen en keert zich tegen westerse invloeden. De afgelopen jaren zijn duizenden mensen gedood bij aanslagen. De meeste slachtoffers vielen in het noordoosten van Nigeria, waar Boko Haram zijn machtsbasis heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl